Populaire blogs
Advertenties

In de reclame wordt vaak gebruik gemaakt van advertenties. Een advertentie is een publicatie die bedoeld is om de lez...

lees meer
Blogs

De laatste jaren zijn blogs bezig aan hun opmars op het web, maar wat veel mensen niet weten, is dat blogs inmiddels ...

lees meer
Online kranten

De eerste Nederlandse krant verscheen in 1618. Dit was slechts een blaadje papier van A4-formaat dat aan é&eac...

lees meer

Cross Media Publishing

Elk jaar rond de kerst vraagt 3FM in samenwerking met het rode kruis aandacht voor een stille ramp. Drie dj's sluiten zich op in het glazen huis, jij kunt non-stop een nummer bij hen aanvragen en in ruil daarvoor schenk je geld. Op de website kunnen eigen initiatieven aangemeld worden en muzikanten kunnen een demo achterlaten. Hoe heb jij die 3FM-actie vernomen? Via Facebook, TV, Twitter of hoorde je het toevallig? En heb je er met anderen over gecommuniceerd via een tweetje of heb je zelf geld gesponsord?

Cross media communicatie

3FM Serious request is een typisch voorbeeld van crossmediale communicatie: we maken gebruik van meerdere media om te communiceren over één idee. Dat is op zich niets nieuws, dat wordt al gedaan sinds we in staat zijn om verhalen te vertellen. Vroeger werd het verhaal via een rotstekening, een dans of gewoon mondeling overgebracht. De laatste jaren zijn daar wel wat communicatiemogelijkheden bijgekomen zoals de TV, de radio, maar ook social media. Via deze wegen kan het publiek ook reageren op jouw 'oproep' en ontstaat er een interactie.

Cross media publishing

Cross Media Publishing sluit hier nauw op aan. Bij deze manier van publiceren wordt ook gebruik gemaakt van verschillende soorten media om een boodschap over te brengen, zoals een folder, een reclame op tv en een mobiele app. Door middel van verschillende media, wil je het publiek bekend maken met één boodschap en op die manier overstijg je de grenzen van de media.

Wil jij reclame maken of een boodschap maken door verschillende media in te zetten? Of wil je nog nadenken over een goed mediaconcept? Neem dan zeker eens geheel vrijblijvend contact met ons op en wij denken graag met je mee!