Populaire blogs
Systeemoplossingen op maat

Door alle online uitgeefmogelijkheden houden lezers er ook verschillende wensen op na. De een wil het liefst ingelich...

lees meer
Online kranten

De eerste Nederlandse krant verscheen in 1618. Dit was slechts een blaadje papier van A4-formaat dat aan é&eac...

lees meer
Advertenties

In de reclame wordt vaak gebruik gemaakt van advertenties. Een advertentie is een publicatie die bedoeld is om de lez...

lees meer

E-books

Wanneer er over uitgeven gesproken wordt, denken mensen vaak meteen aan het uitgeven van boeken. Een bekende nieuwe manier van uitgeven is dan ook het E-book. Een E-book bevat dezelfde inhoud als een normale roman of thriller, maar wordt niet op papier afgedrukt. De inhoud van het boek wordt digitaal weergegeven op een scherm. Dit kan op een E-reader zijn, een special ontwikkeld apparaat om E-books op te lezen, maar je kunt E-books ook lezen op je tablet of telefoon.

Formaten E-books

Een E-book kan in vijf verschillende formaten worden aangeboden: PDF, Kindle, MOBI, IBA en ePub. PDF is de meest voorkomende en kan prima op een beeldscherm gebruikt worden, maar is minder geschikt voor E-readers. De andere formaten zijn uitstekend geschikt voor telefoon, tablets en kleinere e-readers. ePub wordt inmiddels door vrijwel alle uitgeverijen gebruikt en daarmee ook ondersteund door vrijwel alle E-readers, dit in tegenstelling tot de andere formaten.

E-books heb je direct in huis

Of je een boek zo in de boekwinkel koopt of dat je een E-book via een internet boekhandel voor de laagste prijs besteld, is helemaal aan jou (tip: Boeknet - boeken prijs vergelijken). Vaak heb je beide opties en kun je kiezen voor datgene wat je persoonlijk het fijnste vindt lezen. Als je besluit om een E-book via internet te kopen, betaal je vooraf en ontvang je een bestand met daarin het E-book. Twijfel je over het feit dat je het eigenlijk niet fijn vindt lezen vanaf een scherm? Het scherm van een E-reader bestaat uit elektronisch papier dat, ook wanneer er zon op schijnt, goed leesbaar blijft. Bovendien geeft elektronisch papier geen licht zodat het weinig stroom verbruikt en je geen last van je ogen krijgt.