Populaire blogs
CMS

CMS is een afkorting voor Content Management Systeem en is een toepassing die het mogelijk maakt om heel eenvoudig ze...

lees meer
Blogs

De laatste jaren zijn blogs bezig aan hun opmars op het web, maar wat veel mensen niet weten, is dat blogs inmiddels ...

lees meer
Wiki

Wiki's zijn er voor jou als je meer wilt weten over een bepaald onderwerp, maar ook voor bedrijven om zichzelf mi...

lees meer

Wiki's

We hebben allemaal wel eens gehoord van Wikipedia: een website waar je zelf informatie kan toevoegen en verwijderen. De werkelijke auteur van de pagina is onbekend en naar wens kun je zelf informatie toevoegen en verwijderen. Vaak zijn dit informatieve pagina's en dus een nieuwe bron van informatie, maar wees wel voorzichtig als je informatie van een Wiki overneemt.

Auteur van een Wiki

Wanneer de auteur van een bron op het internet onbekend is, is het gevaarlijk om die informatie als betrouwbaar aan te nemen. Als lezer weet je niet in hoeverre de auteur verstand heeft van het onderwerp waarover geschreven wordt. Het kan zijn dat de auteur goed geschoold is en die kennis wil delen, maar anderzijds kan het ook voorkomen dat de auteur meent 'ergens ooit iets gehoord te hebben' en dat vervolgens op een Wiki plaatst. Grote Wiki's zoals Wikipedia streven er wel naar om neutraal te zijn en met betrouwbare bronnen te werken, maar bekijk altijd eerst voor de zekerheid de pagina over betrouwbaarheid.

Ook jij kunt een bijdrage leveren

Het doel van Wiki's is om kennis te delen middels virtuele samenwerking. Vaak bestaat in de praktijk een Wiki uit een gestructureerde hypertekst met plaatjes en links naar meer informatie over een gerelateerd onderwerp. Het voordeel is dat Wiki's snel en makkelijk te wijzigen zijn en je hoeft dus geen professional te zijn om informatie aan een Wiki toe te voegen. Belangrijk is wel dat je voor het web kunt schrijven, zodat het voor de lezers ook interessant is om te lezen. Denk jij dat je over unieke informatie beschikt? Schuw dan niet en plaats het op een Wiki!