Populaire blogs
Advertenties

In de reclame wordt vaak gebruik gemaakt van advertenties. Een advertentie is een publicatie die bedoeld is om de lez...

lees meer
Blogs

De laatste jaren zijn blogs bezig aan hun opmars op het web, maar wat veel mensen niet weten, is dat blogs inmiddels ...

lees meer
Wiki

Wiki's zijn er voor jou als je meer wilt weten over een bepaald onderwerp, maar ook voor bedrijven om zichzelf mi...

lees meer

Weblog

Schrijven over je hobby of werk is voor mensen vaak al een hobby op zich. Het mooie van de nieuwe technologie is dat je deze teksten nu ook eenvoudig online kunt zetten. Om de teksten met anderen te delen is het niet nodig om een hele website aan te maken, een weblog volstaat ook. Het voordeel is dat je weblogs eenvoudig en ook nog eens gratis aan kunt maken bij verschillende online adressen.

Blogger.com

Blogger.com maakt onderdeel uit van Google en je kunt hier helemaal gratis een weblog starten. Bovendien zit je niet vast aan een standaard lay-out, maar bepaal je helemaal zelf het uiterlijk van je weblog. En berichten schrijven … dat kan eindeloos op Blogger.com. Er is namelijk geen limiet!

WordPress.com

Bij Wordpress.com kun je uit ruim 200 thema's kiezen waarmee je je weblog een eigen stijl kunt aanmeten. Heb je nog geen idee van hoe je je blog wilt invullen? Dan laat je hem gewoon neutraal en pas je later het thema nog eens aan. Een handig extraatje van WordPress.com is dat je eenvoudig kunt bijhouden hoeveel mensen je blog lezen en dat allemaal helemaal gratis!

Tumblr

Tumblr is eigenlijk een combinatie van Twitter en weblog. Het zit namelijk zo, je kunt zelf berichten plaatsen zoals op een weblog, maar je hebt ook de optie om berichten van anderen  te liken en andere webloggers te volgen. Bovendien is Tumblr erop gericht om vooral korte blogs te maken bestaande uit bijvoorbeeld losse foto's, gedichten en filmpjes.

Professionele weblog maken?

Bovenstaande adressen geven je de mogelijkheid om zelf een blog op te starten, maar wil je graag een professionele blog opstarten voor professioneel gebruik? Neem gerust contact op met Het nieuwe uitgeven voor die professionele hulp.