Populaire blogs
Wiki

Wiki's zijn er voor jou als je meer wilt weten over een bepaald onderwerp, maar ook voor bedrijven om zichzelf mi...

lees meer
Online kranten

De eerste Nederlandse krant verscheen in 1618. Dit was slechts een blaadje papier van A4-formaat dat aan é&eac...

lees meer
E-mails

In 2006 werd een schatting gedaan naar het aantal mails dat per dag wereldwijd verstuurd werd. De schatting kwam uit ...

lees meer

Blogs

De laatste jaren zijn blogs bezig aan hun opmars op het web, maar wat veel mensen niet weten, is dat blogs inmiddels al 20 jaar bestaan. In 1994 ontstonden blogs op natuurlijke wijze toen mensen online hun dagboek gingen bijhouden na de uitvinding HTTP. Ondanks dat blogs toch al een hele tijd bestaan, weet nog lang niet iedereen wat een blog precies is.

Wat is een blog?

De blog is ontstaan als een persoonlijk dagboek dat op het internet wordt gedeeld. Door regelmatig nieuwe berichten te plaatsen, wordt de zogenoemde blog up-to-date gehouden. De berichten op een blog kunnen over iemands eigen leven gaan, maar steeds vaker verschijnen er ook berichten waar iedereen zich in kan vinden en bloggers krijgen steeds meer volgers. Ze schrijven grappig en weten met hun schrijfstijl een groot publiek te trekken of ze hebben een onderwerp gerelateerde blog en mensen met dezelfde interesse kunnen zich in die blog vinden. Bloggen wordt op die manier steeds groter en veel mensen wagen een poging. Zo zijn er vele blog onderwerpen te verzinnen met elk een eigen interesse groep. Vanzelfsprekend lukt het niet iedereen om zo'n groot publiek te trekken. Je moet  regelmatig nieuwe berichten schrijven en zorgen dat mensen je gaan volgen. Er zijn tegenwoordig genoeg mensen die van bloggen hun beroep hebben gemaakt en er hele dagen mee bezig zijn. Enkele voorbeelden van populaire blogs in diverse onderwerpen:

Het nieuwe bloggen: vloggen

Door de groeiende technologie is er alweer een nieuwe variant van bloggen ontstaan: vloggen. Vloggen is een variant van bloggen waar de blog een video is. Wat men normaal zou schrijven, wordt dan middels een video verteld. Bloggen is op die manier ook toegankelijk voor de mensen die niet zo graag lezen, maar wel graag een blogger willen volgen.

Bloggen iets voor jou?

Iedereen die van schrijven houdt of simpelweg z'n mening wil delen, kan een blog beginnen. Jij dus ook. Wil jij een blog beginnen om je bedrijf te promoten, wil je met bloggen geld verdienen of wil je gewoon wat simpele tips om een goede blog te schrijven of te filmen? Het nieuwe uitgeven kan je daarbij helpen en samen met jou een blog opzetten. Via het contacformulier kun je ons bereiken en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!