Populaire blogs
Blogs

De laatste jaren zijn blogs bezig aan hun opmars op het web, maar wat veel mensen niet weten, is dat blogs inmiddels ...

lees meer
Weblog

Schrijven over je hobby of werk is voor mensen vaak al een hobby op zich. Het mooie van de nieuwe technologie is dat ...

lees meer
Nieuwsbrieven

Veel mensen vragen zich af of het verzenden van een nieuwsbrief wel zin heeft. Zitten klanten wel te wachten op zo...

lees meer

Advertenties

In de reclame wordt vaak gebruik gemaakt van advertenties. Een advertentie is een publicatie die bedoeld is om de lezer te verleiden tot het kopen van een product of deelname aan een actie. Maar dat gaat vaak niet zonder slag of stoot. Of een advertentie ook echt werkt, hangt af van een heleboel factoren die vooraf niet te voorspellen zijn. Als adverteerder heb je eigenlijk maar twee zaken zelf in de hand en dat is wat je de mensen presenteert: vorm en inhoud.

Advertentie maken?

Bedenk vooraf goed wat de functie van je advertentie gaat worden. Wil je naamsbekendheid of wil je dat mensen daadwerkelijk iets gaan kopen? Pas daar de advertentie op aan en hieronder volgen enkele regels die je kunnen helpen om een advertentie succesvol te maken.

– Eenduidig: Kies één hoofdboodschap en laat onbelangrijke details achterwege.
– Compact: Houd het kort. Hoe meer elementen, hoe minder aandacht voor elk element.
– Herhaling: De kracht van reclame zit vooral in herhaling, dus herhaal je boodschap.  
– Creativiteit: probeer creatief en verrassend te zijn. Daarmee val je op.
– Verleid: Trek aandacht met een aantrekkelijke titel.

Deze tips gelden voor zowel de vorm als de inhoud. Natuurlijk heb je met deze tips niet vanzelfsprekend een goede advertentie. Er komt nog zoveel meer bij kijken en hulp van een ervaringsdeskundige is absoluut geen overbodige luxe. Tegenwoordig zijn er zoveel mogelijkheden om een advertentie aantrekkelijk te maken, dat je als leek niet direct meer weet wat het beste is. Misschien moet je die advertentie maar laten schieten en mooie reclamespot opnemen?